Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 whole legs), cut into pieces (3-4 cm)
- 20 g curry powder
- 2 tsp salt
- 15 - 20 dried chillies, deseeded and soaked to soften, cut into 5 cm length
- 3 garlic cloves
- 100 g shallots (approx. 10 shallots)
- 5 candlenuts
- 10 g fresh turmeric, peeled
- 10 g fresh galangal (lengkuas), peeled
- 60 g vegetable oil
- 120 g water
- 15 fresh curry leaves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut into 5 cm length and smashed
- 300 g potatoes, cut into small wedges
- 200 - 240 g coconut milk
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Curry Chicken
1h
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Curry Fish
35 min