Wersje kompatybilne
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 2 echalots
- 400 g de jitomate
- 1 cda de salsa Inglesa
- 100 g de catsup
- 10 g de mostaza
- 10 g de vinagre balsámico
- 2 cdita de sal
- 1 pizca de pimienta molida
- 5 g de albahaca
- 2 lomos de cerdo (aprox. 700 g)
- 1200 g de agua
- 2 dientes de ajo ligeramente aplastados
- 300 g de arroz de grano largo
- 1 limón, la ralladura
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2599 kJ / 619 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo al limón con verduras
40 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Pollo al cilantro
35 min
Carne de res a la jardinera
40 min
Pechugas a la reina
35 min
Cerdo entomatado
50 min
Res con almendras
40 min
Pollo en adobo con puré de plátano
1h 15 min
Albóndigas cremosas
40 min
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9 Std. 30 Min
Adobo con carne
50 min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30min