![Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6E10ADB-F8DA-4261-8AE4-BEB69688B556/Derivates/6F1FC7EC-A44D-4717-BCCA-8C73B8602879.jpg)
Wersje kompatybilne
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 2 echalots
- 400 g de jitomate
- 1 cda de salsa Inglesa
- 100 g de catsup
- 10 g de mostaza
- 10 g de vinagre balsámico
- 2 cdita de sal
- 1 pizca de pimienta molida
- 5 g de albahaca
- 2 lomos de cerdo (aprox. 700 g)
- 1200 g de agua
- 2 dientes de ajo ligeramente aplastados
- 300 g de arroz de grano largo
- 1 limón, la ralladura
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2599 kJ / 619 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo a la cazadora
40min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25min
Pescado a la veracruzana
30min
Pollo teriyaki
30min
Pastel de carne
40min
Pollo en salsa BBQ con pasta
40min
Pollo al cilantro
35min
Carne de res a la jardinera
40min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Pescado y papas en salsa de jitomate
50min
Pescado empapelado con verduras
1h 15min
Albóndigas cremosas
40min