
Wersje kompatybilne
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nut crumble
- 20 g pecans
- 10 g walnuts
- 20 g shredded coconut
- 20 g rolled oats
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tbsp honey
Honey poached pears
- 4 pears (approx. 200 g each), peeled
- 1000 g water
- 1 cinnamon quill
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- 1 vanilla bean seeds scraped, seeds and pod reserved
- 50 g honey
- ¼ tsp salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate (70% cocoa)
- 50 g full cream milk
- 1 tbsp honey
- fresh mint leaves for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 371.8 kcal / 1562 kJ
- Białko
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 170 mg