Wersje kompatybilne
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nut crumble
- 20 g pecans
- 10 g walnuts
- 20 g shredded coconut
- 20 g rolled oats
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tbsp honey
Honey poached pears
- 4 pears (approx. 200 g each), peeled
- 1000 g water
- 1 cinnamon quill
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 vanilla bean, seeds scraped, seeds and pod reserved
- 50 g honey
- ¼ tsp salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate (70% cocoa)
- 50 g full cream milk
- 1 tbsp honey
- fresh mint leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1562 kJ / 371.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Apple sauce
20 min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Stewed fruit compote
55min
Milk jellies with poached stone fruit
5h
Chocolate raspberry puddings
40min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Nougat glacé with raspberry coulis
24hod. 25min
Meringues
5h