Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g potatoes, peeled and cut into pieces that fit through feeder tube
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 500 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.4 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 357.2 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1h
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1h 45min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Pizza in Bianco
1h 20min
French onion dip
45min