Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g potatoes, peeled and cut into pieces that fit through feeder tube
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 500 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.4 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 357.2 mg
Alternatywne przepisy
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Chinese-style chicken
25min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Warm Aussie potato salad (peeler)
50min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min