Chicken and pepper souvlaki with rice

Chicken and pepper souvlaki with rice

4.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Marinade
  • fresh ginger peeled, thinly sliced
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • soy sauce
    100 g
  • honey
    50 g
  • toasted sesame oil (5-10 g), to taste
    1 - 2 tsp
  • barbecue sauce
    25 g
    25 g hoisin barbecue sauce
  • freshly ground black pepper
    1 pinch
Chicken and rice
  • chicken breast fillets, skinless cut in cubes (2-3 cm)
    800 g
  • peppers (approx. 2 peppers), cut in pieces (2-3 cm)
    400 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • salt
    ½ tsp
  • white long-grain rice
    300 g
  • water
    1000 g
  • cornstarch (20 g)
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 1708 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...