Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di pecorino ben stagionato, a pezzi
- 150 g di fave fresche, sgranate
- 8 foglie di basilico fresche, lavate
- 250 g di ricotta di pecora, scolata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 500 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2276 kJ / 544 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1h 15min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1sa 10 dk
Girelle con pesto di noci
50min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 Std. 20 Min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2hod. 10min
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45min
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1h
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
50min
Lasagne al pesto di pistacchi
1h 40min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min