Cestini con crema di lenticchie e cotechino

Cestini con crema di lenticchie e cotechino

4.5 26 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Pomodorini confit
  • 50 g di pomodorini a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Cotechino
  • 300 g di cotechino (formato mini)
  • 1 pizzico di rosmarino fresco secco
Cestini di pasta al vino
  • 50 g di vino rosso
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di farina manitoba
  • 10 - 20 g di burro
Crema di lenticchie
  • 100 g di verdure miste a pezzi (carota, sedano, cipolla)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di lenticchie cotte
  • 40 g di patata pelata e a pezzi (0,5-1 cm)
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di acqua
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.2 g
Kalorie 1791 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 27.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...