Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce

Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di spaghettini cinesi (noodles) ammolati in acqua fredda per 10/15 min. e sgocciolati
  • 8 mazzancolle con la testa, pulite ed eviscerate
    8 gamberoni giganti crudi, sgusciati, le code pulite ed eviscerate
Salsa agrodolce
  • 150 g di brodo vegetale
  • 60 g zucchero
  • 2 cucchiai di aceto di vino bianco
  • 1 cucchiaio di salsa di soia
  • 50 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino raso di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 33 g
Kalorie 2677 kJ / 640 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 105.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...