Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Gelatineblätter
-
170
g Weißwein, süßlich, und 2 EL für die Gelatine
lub 170 g Apfelsaft und 2 EL für die Gelatine - 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (opcjonalnie)
- 75 g Kürbiskerne
- 2 Eier
- 2 Eidotter
- 100 g Zucker
- ½ Zitrone, Saft ausgepresst
- 500 g Mascarino, light
- 250 g Schlagobers
- 90 Stück Biskotten
- 390 g Apfelmus
- Kürbiskernöl zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2450 kJ / 585 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 min
B'soffene Kapuziner
1h
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 godz. 30 min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3h
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Ribiselschnitten
1h
Kardinalschnitten
3h