Urządzenia i Akcesoria
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 Portionen
Składniki
-
Gelatineblätter2
-
170 g Apfelsaft, und 2 EL für die GelatineWeißwein süßlich, und 2 EL für die Gelatine170 g
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
Kürbiskerne75 g
-
Eier2
-
Eidotter2
-
Zucker100 g
-
Zitrone Saft ausgepresst½
-
Mascarino light500 g
-
Schlagobers250 g
-
Biskotten90 Stück
-
Apfelmus390 g
-
Kürbiskernöl zum Beträufeln
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
2450 kJ /
585 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenknödel
1 godz. 15 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 godz. 15 min
Zwetschkenfleck
1 godz. 30 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
B'soffene Kapuziner
1 godz.
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.