Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵條
- 500 克 中筋麵粉
- 1440 克 水 (含揉麵和煮麵用)
- ¼ 茶匙 鹽
- 10 克 橄欖油
- 2 茶匙 玉米粉
炸醬
- 20 克 蒜頭
- 20 克 油
- 200 克 豬絞肉
- 100 克 紅蘿蔔 ,切丁
- 100 克 豆干 ,切丁
- 50 克 豆瓣醬
- ½ 茶匙 醬油
- 50 克 水
- 20 克 小黃瓜 ,切絲
- 10 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 28.16 g
- Węglowodany
- 98.4 g
- Tłuszcz
- 27.285 g
- Błonnik
- 2.888 g