Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g owoców (np. owoców jagodowych, mango), w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 75 g cukru
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 385.5 kJ / 92.2 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Flan karmelowy
3 Std.
Mleczna pianka
3u. 10min
Mus z owoców jagodowych
4 Std. 40 Min
Nektar owocowy
10p
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35p
Sos czekoladowy
20min
Sorbet owocowy
5min
Herbata mrożona
1 Std. 20 Min
Sos jabłkowy
20min
Smoothie
5min
Gorąca czekolada
10p
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50p