Urządzenia i Akcesoria
Ciastka francuskie z makiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
-
100 g maku
-
60 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g masła
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
571 kJ /
137 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Babka orzechowa
1 godz.
Kringel
2 godz. 40 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min