
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
- 100 g maku
- 60 g cukru
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego - 50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 30 g masła
- cukier puder do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 137 kcal / 571 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Brioszka z kulką
1 godz. 40 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Kringel
2 godz. 40 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min