Cauliflower cheese
TM6 TM5 TM31

Cauliflower cheese

4.6 (158 ocen)

Składniki

  • 200 g Gruyère cheese, cut in pieces
    lub 200 g Cheddar cheese, cut in pieces
  • 500 g water
  • 1 cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets
  • 50 g flour
  • 40 g butter
  • 500 g milk
  • ½ tsp salt, plus extra to taste
  • 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
  • 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1273 kJ / 305 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy