
Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower cheese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces200 g
-
water500 g
-
cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets1
-
flour50 g
-
butter40 g
-
milk500 g
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
ground white pepper plus extra to taste2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
305 kcal /
1273 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Carrot and Swede Mash
20 min
Red Onion Gravy
25 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Cottage pie
1 godz. 15 min
Creamy tomato soup
30 min
Vegetable soup
35 min
Cauliflower Cheese
50 min
Rhubarb Crumble
55 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Toad in the Hole
1 godz.