Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded, to taste
- 100 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 700 g roasted red peppers, preserved, drained, 350 g cut in pieces, 350 g halved then thinly sliced (1 cm)
- 150 g water
- 20 g fresh basil leaves, 10 g roughly chopped
- 500 g chicken breast fillets, skinless, diced (2 cm)
- 200 g double cream
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g dried spaghetti
- 60 g toasted pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2507.6 kJ / 599.3 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 560.2 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1 Std. 20 Min
Chicken Étouffée
45 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1h
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Curry Noodles with Pork
45 min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 Std. 15 Min