Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g brown onion, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ - ½ fresh red chilli, deseeded if preferred
- 100 g sun-dried tomatoes
- 30 g butter
- 500 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (2-3 cm)
- 250 g whipping cream
- 350 g water
- 80 g white wine
- 1 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 250 g penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2954 kJ / 703 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45 min
Saffron Chicken Penne
30 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Spaghetti Carbonara
40min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Chicken Caprese Pasta Salad
25min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min