Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
油皮
- 90 克 水
- 15 克 糖
- 30 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 160 克 中筋麵粉
油酥
- 85 克 低筋麵粉
- 50 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
內餡
- 120 克 糖
- 50 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 130 克 糕仔粉
- 120 克 水
- 油 ,少許,刷油用
- 1 顆 蛋黃
- 10 克 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 0.8 g