港式風味蘿蔔糕

港式風味蘿蔔糕

3.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 人份

Składniki

  • 豬絞肉
    100 克
  • 醬油
    2 大匙
  • 2 大匙
  • 蝦米 ,泡軟瀝乾
    30 克
  • 油蔥酥
    20 克
  • 乾香菇 ,泡軟切絲
    8 朵
  • 1400 克
  • 在來米 ,浸泡2小時以上
    400 克
  • 白蘿蔔 ,去皮、切塊
    1200 克
  • ½ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 303.5 kcal / 1268.6 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...