Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de jus de carotte
- 4 oranges, pelées à vif
- 300 g de concombre, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile de noisette
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 branches d'aneth frais
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de fromage frais, type Philadelphia®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
Alternatywne przepisy
Confiture de fruits tropicaux et fraises sauvages
1h
Velouté aux saveurs marocaines
35 min
Gaspacho indien
2h
Gaspacho tomates ananas
1h 5min
Fraîcheur de yaourt
5min
Ragout de feuilles de citrouille aux crevette (m'boa avec xima)
55 min
Vinaigrette au schweppes, miel et pamplemousse
15 Min
Emulsion d'ananas
15 Min
Soupe d'abricot au romarin et à l'huile d'olive
1h 15min
Soupe de pommes vertes
15 Min
Confiture mangue-carotte
45 min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30 min