Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte de haricot azuki
- 150 g de haricots azuki secs, préalablement trempés pendant 4-24 heures
- 850 g d'eau
- 50 g de sucre roux
Le gâteau de riz
- 100 g de farine de riz blanc (voir "Conseil(s)")
- 125 g de farine de riz gluant
- 60 g sucre glace maison
- 75 g de lait
- 15 g de fruits déshydratés (raisins, abricots ou pêches par ex.), coupés en petits morceaux
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise de soja
40min
Cheesecake au tofu soyeux
4h
Boisson végétale au riz
12h
Roulés pavot-cranberries
2h
Triangles coco-amande
1 Std. 15 Min
Tiramisu sans lactose
12 Std. 30 Min
Curry de banane plantain
35min
Crêpes au tofu soyeux
50min
Riz Biryani
45min
Garbure au tofu
1h 45min
Fromage, alternative végétale
6 Std. 45 Min
Curry de lentilles et citrouille à la vapeur
1 Std. 15 Min