Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 80 g d'huile d'olive
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 700 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 170 g de feta, détaillée en cubes
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'olives dénoyautées, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 godz. 40 min
Pain de campagne
4h
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Focaccias aux herbes
3h 45min
Pain aux graines
5h
Pains au beurre d'herbes
1 Std.
Pain polaire et tartinade au saumon fumé
2 godz. 15 min
Pain aux olives
3 godz. 40 min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Pain complet
5h