Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sogliola, puliti
- 8 code di gambero, sgusciate
- 1000 g di acqua
- 3 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 3 patate, pelate e a bastoncini medi
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) a listerelle sottili
- 300 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero in grani
- 1 cipollotto a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433.1 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 791.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone e carciofi al Varoma
55 Min
Spigola in crosta di zucchine con salsa al caviale di limone
1h 10 min
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50 menit
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Insalata con uovo pochè
45 Min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 Min
Rotolo di nasello ai gamberi
1j
Sogliola al vapore con verdurine
45 Min
Fagottini di sogliola con verdure
55 Min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1j
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min