Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla piccola a metà
- 30 g di sedano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a rondelle
- 40 g di finocchio, il gambo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di patate, pelate e a tocchi (2 cm)
- 150 g di zucchine a rondelle
- 150 g di funghi freschi, puliti
- 150 g di mais dolce in scatola, scolato
- 700 g di acqua
- 100 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 4 fette di pane di Matera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagioli e coriandolo
1 Std. 20 Min
Zuppa di patate e funghi
20 min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Zuppa gitana
1h
Zuppa di fagioli e cozze
55min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50min