Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 10 g cornflour (2 Tbsp)
- 50 g cream
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Filling and Assembly
- 1 onion, quartered
- 100 g chorizo, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g tomato purée
- 50 g water
- ¼ tsp ground black pepper
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g frozen spinach, defrosted, drained
- 200 g tomatoes, sliced (1 cm)
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- 200 g Gouda cheese, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2 godz. 25 min
Dill and Feta Flatbread
1 Std. 20 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2 Std. 5 Min
Tomato Pie
3h
Full English Breakfast Popover
35min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h