Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 10 g cornflour (2 Tbsp)
- 50 g cream
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Filling and Assembly
- 1 onion, quartered
- 100 g chorizo, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g tomato purée
- 50 g water
- ¼ tsp ground black pepper
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g frozen spinach, defrosted, drained
- 200 g tomatoes, sliced (1 cm)
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- 200 g Gouda cheese, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Mushroom pie
1h 40min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Tomato Rice Balls
40min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Olive and Mozzarella Farfalle
30min
Tomato Pie
3h
Mozzarella Stuffed Flatbread
45min
Sliders with Walnut or Sweet Potato Patties
Brak ocen
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 Std. 50 Min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min