Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ham and Mustard Topping
- 600 - 700 g raw ham hock, boneless (see tip)
- 1300 g water
- 1 bay leaf
- 6 black peppercorns
- 2 cloves
- 5 g fresh parsley leaves
- 2 Tbsp wholegrain mustard
- 3 Tbsp mayonnaise, or to taste
- ½ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Melba Toasts
- 5 slices white bread
- 300 g caperberries, drained, halved or quartered if large, stalks removed
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 185 kJ / 44 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 376 mg
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Toad in the Hole
1 godz.
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 godz.
Bread Sauce
1h 25min
Hollandaise Sauce
15min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Bread Sauce
1h 25min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6h 30min
Bakewell Tart
1h 50min
Dauphinoise Potatoes
50min