Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 600 g de tomate verde
- 60 g de chile serrano
- 1 diente de ajo
- 80 g de cebolla
- 10 g de cilantro fresco
- 1 cucharadita de sal, al gusto
Carnitas
- 250 g de cebolla
- 550 g de atún fresco, en cubos
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal, al gusto
- 1 hoja de laurel seca
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de mejorana
- 20 g de jugo de naranja
- tortillas de maíz, para servir
- cilantro, picado, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 822 mg
Alternatywne przepisy
Salpicón de res
1h
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Barbacoa de hongos
30min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Enchiladas suizas
1h
Pescado para taquear
25min
Yakimeshi vegetariano
35min
Chilaquiles divorciados
1h
Sopa de tortilla
40min
Chilaquiles rojos
25min
Botana fresca de surimi
10min
Ceviche de pepino y jícama
10min