Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 rama de cilantro
- 1 rama de hierbabuena fresca
- 2 hojas de laurel, secas
- 1700 g de agua
- 700 g de carne de res en cubos (chambarete)
- 1 ½ cucharada de sal
- 1 elote, partido en 4 o 5 trozos
- 1 chayote, pelado y en trozos
- ½ papa, en trozos
- 80 g de ejotes
- 1 zanahoria, en rodajas (2 cm)
- 1 calabacita, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 794 kJ / 189 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Frijoles de la olla
2h
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40min
Picadillo
25 min
Arroz rojo
1h 25min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15 min
Bisteces a la mexicana
30min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Caldo de pollo con arroz
35 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Arroz a la mexicana
50min