Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 500 g papas, en bastones
- 6 chiles pasilla, desvenados y sin tallos
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 500 g de jitomate
- 2 cditas de concentrado de caldo de res
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- ½ cucharadita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 800 g de bistec de res, en fajitas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1636 kJ / 397 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Adobo con carne
50 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pollo encacahuatado
45 min
Entomatado de cerdo
1h
Pollo con mole verde
1h