Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso panela
Salsa verde
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo
- 75 g de cebolla
- 30 g de chiles verdes
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de azúcar
Salsa roja
- 500 g de jitomate
- 6 chiles pasilla, desvenados
- 1 chile ancho, desvenado
- 75 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de agua
Chilaquiles
- 500 g de aceite
- 24 tortillas de maíz, cortadas en 6 triángulos
- 200 g de crema ácida
- 150 g de cebolla, cortada en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3782.5 kJ / 904.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 71.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 645.1 mg
Alternatywne przepisy
Salpicón de res
1 Std.
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salsa verde cocida
30min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Enchiladas suizas
1 Std.
Rajas con queso
25 Min
Sopa de tortilla
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chilaquiles rojos
25 Min
Pasta al poblano
35min
Salsa roja de molcajete
10 Min