![Filete de res con salsa de jamaica Filete de res con salsa de jamaica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A45BFB1-74AF-4FB4-BB86-49B0A392C5A1/Derivates/E8396B0E-B2C7-4F32-98A0-6EB67DAADE23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 70 g de flor de jamaica
- 1000 g de filetes de res
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 3 ramitas de romero
- 3 hoja hojas de laurel, secas
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 25 g de aceite
- 130 g de miel de maguey
- 10 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1256 kJ / 299 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 Min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1 godz. 10 min
Tinga de pollo
30 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Pastel de carne
40 Min
Pollo en adobo con puré de plátano
1 Std. 15 Min
Res con almendras
40 Min
Pollo al cilantro
35 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Pescado con adobo
1 Std.
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min