![Cerdo con chilacayotes en pipián Cerdo con chilacayotes en pipián](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4379A88-0616-4FA1-97DE-7746AB490724/Derivates/7E39C6CC-4535-4E71-90C7-51CD5CC78F51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de chilacayote, en cubos
- 30 g de chile ancho, desvenado y sin smillas
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de ajonjolí
- 50 g de pepitas de calabaza
- 30 g cacahuates tostados salados
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 500 g de carne de cerdo limpia, en cubos
- 2 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1999 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo encacahuatado
45min
Pollo con mole verde
1h
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1hod. 15min
Adobo básico
30 min
Pierna adobada navideña
1hod. 45min
Mixiote de pollo
1h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50min
Cerdo entomatado
50min
Mole de olla verde, arroz y tascalate TM6
1h
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1h