Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de chilacayote, en cubos
- 30 g de chile ancho, desvenado y sin smillas
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de ajonjolí
- 50 g de pepitas de calabaza
- 30 g cacahuates tostados salados
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 500 g de carne de cerdo limpia, en cubos
- 2 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1999 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Pollo encacahuatado
45min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Pierna adobada navideña
1h 45min
Pollo con mole verde
1h
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pipián rojo
1h
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Mixiote de pollo
1h
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Entomatado de cerdo
1h