![Arroz al chile serrano y epazote Arroz al chile serrano y epazote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/287383BE-F647-4512-B5A2-7B013C4DEF57/Derivates/2F7D3B33-3ADE-4579-ADF5-A1CE1F0DBE97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 50 g de epazote, y un poco más frito para decorar
- 1 diente de ajo pelado
- 15 g de chile serrano sin rabo
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 651 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicharrón en salsa verde
35min
Sopa de hongos y epazote
35min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Jugo de carne al chipotle
55 min
Sopa de setas
35min
Entomatado de res con verdolagas
1 godz.
Ensalada de nopales
20 Min
Salsa verde cruda
5min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Salsa de chile manzano
10min
Pozole Verde
1h 20min