Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz
- 50 g de epazote, y un poco más frito para decorar
- 1 diente de ajo pelado
- 15 g de chile serrano sin rabo
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 1200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 651 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde cruda
5 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chilacas con queso
40min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Queso en salsa de epazote
25min
Caldo de camarón
40min
Chicharrón en salsa verde
25min
Salsa verde cruda
5 min
Entomatado de res con verdolagas
1 godz.
Aguachile de jícama
15min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min