![Mole de olla vegano Mole de olla vegano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/816B5F64-FE63-4466-A061-E076CF2DEB25/Derivates/7B402DEF-C867-43F7-8EA5-6FC93369068A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chile pasilla, asado y sin semillas
- 400 g de jitomate, asado
- 25 g de chile guajillo, asado y sin semillas
-
300
g de fondo de verduras
lub 300 g de caldo de verduras, en tetrapck - 2 elotes, cortados en 8 rebanadas
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 170 g de zanahoria, pelada y cortada en juliana
- 200 g de papa, pelada y cortada en juliana
- 160 g de calabacita, cortada en juliana
- 160 g de ejotes, sin puntas y cortados en tercios
- 3 ½ cditas de sal fina
- 15 g de epazote
- tortillas de maíz
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole verde
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 Min
Romeritos veganos
1 Std.
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Pancita de hongos
1 Std.
Esquites de feria
25 Min
Pozole de setas
1 Std.
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9 godz.
Sopa de nopales
45 Min