Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chile pasilla, asado y sin semillas
- 400 g de jitomate, asado
- 25 g de chile guajillo, asado y sin semillas
-
300
g de fondo de verduras
lub 300 g de caldo de verduras, en tetrapck - 2 elotes, cortados en 8 rebanadas
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 170 g de zanahoria, pelada y cortada en juliana
- 200 g de papa, pelada y cortada en juliana
- 160 g de calabacita, cortada en juliana
- 160 g de ejotes, sin puntas y cortados en tercios
- 3 ½ cditas de sal fina
- 15 g de epazote
- tortillas de maíz
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Romeritos
1h 40min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tinga de col
35 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min