![Sopa de chile ancho y requesón Sopa de chile ancho y requesón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2EF7AD9-4BC5-48D6-9F03-CF4528B99BEF/Derivates/41cd247b-f3d0-4ff2-83b5-e23a47d36160.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chile ancho, sin rabo ni semillas, ligeramente tostado en comal
- 250 g de jitomates, asados en el comal
- 50 g de cebolla, asada en el comal
- 1 diente de ajo, asado en el comal
- 1000 g de caldo de pollo
- 30 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla sin sal
- 200 g de requesón
- 1 cdita de sal fina
- cilantro picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 789.7 kJ / 188 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Sopa de flor de calabaza
35min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Sopa de queso de cabra
30min
Crema de chicharrón
25min
Caldo poblano
35min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Jugo de carne al chipotle
55 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de nopales
45min
Crema de chile poblano
25min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min