Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 760 g de agua
- 20 g de jugo de limón verde
- 500 g de filetes de pescado blanco, sin piel, cortados en piezas (3-4 cm)
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 2 cditas de chile en polvo
- 1 rama de canela
- 4 cm jengibre, pelado
- 3 dientes de ajo
- 2 - 4 chiles serranos, sin rabo ni semillas
- 2 cditas de curry en polvo
- 1 cda de pulpa de tamarindo
- 100 g de crema de coco
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tom yum
40 Min
Pescado marinado con salsa chermoula y ensalada de couscous
1 Std. 20 Min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 Min
Curry de cordero, pepinos a la menta y cous cous en cocción lenta TM6
9 Std.
Curry de papa (Ala hodi)
40 Min
Curry de gambas
30 Min
Naan (pan hindú)
2h
Salmón con risotto de hinojo
25 Min
Pollo tandoor
6 Std. 45 Min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50 Min
Arroz jazmín con coco
50 Min
Pollo tika masala
6h 40min