Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 760 g de agua
- 20 g de jugo de limón verde
- 500 g de filetes de pescado blanco, sin piel, cortados en piezas (3-4 cm)
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 2 cditas de chile en polvo
- 1 rama de canela
- 4 cm jengibre, pelado
- 3 dientes de ajo
- 2 - 4 chiles serranos, sin rabo ni semillas
- 2 cditas de curry en polvo
- 1 cda de pulpa de tamarindo
- 100 g de crema de coco
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado marinado con salsa chermoula y ensalada de couscous
1 Std. 20 Min
Camarones en salsa de piña con arroz basmati TM6
1 Std. 20 Min
Carne con té limón (Kuruma iraichchi) y roti de coco (pan plano)
1 Std. 40 Min
Curry de pollo estilo Sri Lanka (Koththu roti)
1h 5min
Tom yum
40 Min
Estofado de curry con pollo y lentejas
8 godz. 35 min
Pollo tandoor
6h 45min
Pad thai
40 Min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40 Min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35 Min
Estofado de pollo con camote
30 Min
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min