Urządzenia i Akcesoria
Beef Wellington (Ben) Metric
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Beef Wellington
-
beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)795 g
-
extra virgin olive oil100 g
-
Dijon mustard60 g
-
garlic cloves peeled2
-
shallot in pieces45 g
-
brown mushrooms, fresh395 g
-
button mushrooms fresh200 g
-
salt to taste1 tsp
-
black pepper, ground to taste¼ tsp
-
thyme, fresh leaves only5 sprigs
-
prosciutto (approx. 100 g)8 slices
-
pâté (opcjonalnie) softened85 g
-
puff pastry2 sheets
-
egg yolks slightly beaten2
-
fleur de sel1 tsp
Sauce
-
olive oil30 g
-
butter, unsalted30 g
-
beef tenderloin filet mignon, in pieces (4 cm)200 g
-
black peppercorns12
-
bay leaf, dried1
-
thyme, fresh leaves only, plus extra to garnish3 sprigs
-
red wine e.g. merlot or cabernet (1 bottle)755 g
-
red wine vinegar2 tsp
-
500 g waterbeef broth500 g
-
salt½ tsp
-
cornstarch2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1510 mg
Białko
37 g
Kalorie
3012 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
49 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oysters with Lime Granita
15 min
Choux pastry
2 godz.
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
3 godz. 40 min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3 godz. 40 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Chocolate Souffles
50 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1 godz. 40 min
Baguette
3 godz. 45 min
Beef Wellington (Ben)
10 godz. 10 min