
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts et 1 c. à café
- 150 g de carottes coupées en morceaux
- 150 g de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en morceaux
- 180 g de navet coupé en brunoise
- 150 g d'haricots verts extra-fins coupés en tronçons
- 150 g de petits pois frais
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'oignons jaunes coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 1 pincée de cumin en poudre à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lentilles corail
- 100 g de farine de blé
- 2 œufs battus
- 100 g de flocons d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 254.3 kcal / 1064.2 kJ
- Białko
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 401.4 mg