Soupe à l'orientale

Soupe à l'orientale

3.6 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 180 g de pois chiches blancs secs préalablement trempés 1 nuit dans de l'eau froide
    400 g de pois chiches en conserve, égouttés
Le jour même
  • 1 poivron vert coupé en morceaux
  • 120 g de carottes coupées en tronçons (2 cm)
  • 80 g d'oignon coupé en quatre
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 700 g d'eau
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.2 g
Kalorie 491 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...