Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
-
180
g de pois chiches blancs secs, préalablement trempés 1 nuit dans de l'eau froide
lub 400 g de pois chiches en conserve, égouttés
Le jour même
- 1 poivron vert, coupé en morceaux
- 120 g de carottes, coupées en tronçons (2 cm)
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 491 kJ / 116 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Soupe façon couscous
40 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45 Min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Soupe complète végétarienne
30 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Soupe harira
40 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1 Std.
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Crème de lentilles corail
35 Min
Soupe de lentilles corail
40 Min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40 Min