Wersje kompatybilne
Mushroom and Parmesan Risotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped teaspoons vegetable stock paste, crumbled -
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 60 g shallot, halved
- 40 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 500 g fresh button mushrooms, quartered
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutes cooking time)
- 120 g dry white wine
- 1 ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996.3 kJ / 477.1 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 580.2 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM5)
45 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
Leek and Potato Soup
1h
Creamy Courgette Soup
35 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min