Mushroom and Parmesan Risotto

Mushroom and Parmesan Risotto

4.8 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • water
    1600 g
  • vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
    2
    2 heaped teaspoons vegetable stock paste, crumbled
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • shallot halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • unsalted butter cut in pieces
    80 g
  • fresh button mushrooms quartered
    500 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutes cooking time)
    640 g
  • dry white wine
    120 g
  • fine sea salt to taste
    1 ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 477.1 kcal / 1996.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 66.5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 580.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...