Wersje kompatybilne
Mushroom and Parmesan Risotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped teaspoons vegetable stock paste, crumbled -
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 60 g shallot, halved
- 40 g extra virgin olive oil
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 500 g fresh button mushrooms, quartered
- 640 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio, 14-15 minutes cooking time)
- 120 g dry white wine
- 1 ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996.3 kJ / 477.1 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 580.2 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus Risotto
45min
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Mushroom Risotto
30 min
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2h 15 min
Eastern European Brunch
1 Std. 30 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40 min
Gnocchi in Tomato Mascarpone Sauce, Broccoli Salad and Fruit Sorbet
30 min
Porcini Mushroom Risotto
35 min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15min