Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g sementes de linhaça
- 2 dentes de alho
- 50 g miolo de noz
- 10 g manjericão
- 50 g tomate seco, em óleo escorrido
- 300 g feijão-branco cozido escorrido
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 50 g tomate
- 1 lima (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pudim de feijão com creme de abacate
1小时
Gnocchi com abóbora e espinafres
1 Std. 25 Min
Patê de feijão branco e pimentos
1 Std. 10 Min
Húmus de cenoura
15 Min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1小时
Wellington vegetariano
2小时 15 分钟
Húmus de manjericão
20 Min
Húmus de favas
25min
Assado de lentilhas
2小时 25 分钟
Húmus com cenoura
20 Min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20min
Húmus de beterraba
5 dk