八寶冬粉

八寶冬粉

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 蝦米 ,泡軟後瀝乾
    5 克
  • 香油
    ½ 大匙
  • 韭菜花 ,切末
    10 克
  • 新鮮黑木耳 ,切條(約0.5公分)
    30 克
  • 冬菜
    10 克
  • 高湯
    600 克
  • 花枝丸 ,切四等份
    60 克
  • 草蝦 ,去殼留蝦尾,去腸泥
    6 隻
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 金針 ,泡軟後瀝乾,打結
    10 克
  • 冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
    120 克
  • 油蔥酥
    5 克
  • 芹菜 ,切末
    10 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 255 kcal / 1000 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...