八寶冬粉
TM5 TM6

八寶冬粉

4.8 (6 ocen)

Składniki

  • 5 克 蝦米 ,泡軟後瀝乾
  • ½ 大匙 香油
  • 10 克 韭菜花 ,切末
  • 30 克 新鮮黑木耳 ,切條(約0.5公分)
  • 10 克 冬菜
  • 600 克 高湯
  • 60 克 花枝丸 ,切四等份
  • 6 隻 草蝦 ,去殼留蝦尾,去腸泥
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 10 克 金針 ,泡軟後瀝乾,打結
  • 120 克 冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
  • 5 克 油蔥酥
  • 10 克 芹菜 ,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1000 kJ / 255 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy