Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 大匙 油
- 1 大匙 蝦米
- 10 克 紅蔥頭
- 20 克 蒜頭
- 1 根 新鮮紅辣椒, 切段
- 4 大匙 咖哩粉
- 600 克 高湯
- 1 枝 香茅, 切段
- 5 克 南薑, 切片
- 4 塊 油豆腐, 切片
- 6 隻 草蝦 ,剪去鬚腳
- 6 顆 魚丸
- ½ 茶匙 鹽
- 2 小撮 白胡椒粉
- 300 克 雞蛋麵
- 20 克 新鮮豆芽菜
- 2 顆 水煮蛋, 剝殼,切半
- 1 大匙 油蔥酥
- 3 枝 新鮮九層塔, 只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 6066 kJ / 1449 kcal
- Białko
- 63.128 g
- Węglowodany
- 155.358 g
- Tłuszcz
- 51.918 g
- Błonnik
- 18.647 g