![Brioche au chocolat Brioche au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F399C62-7305-4034-938E-9C854BBC3DA5/Derivates/fe323efc-5e65-4114-8833-01ce64b8fe6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 sachet levure boulangère sèche (8 g)
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 150 g de beurre, coupé en cubes et 20 g pour le moule
- 100 g de pépites de chocolat maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Madeleines au chocolat
30 min
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4h 10min
Brioche à la fleur d'oranger
5hod.
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50min
Briochettes en éventail
3h 35 min
Cake chocolat-betterave
1hod. 15min
Baguette viennoise au chocolat
2h 45 min
Pain aux pépites de chocolat
3 godz. 10 min
Madeleines aux pépites de chocolat
1h
Brioche légère au fromage blanc
4 godz.
Brioche à la fleur d'oranger
5hod.