Chicken and Sweetcorn Soup with Herby Dumplings

Chicken and Sweetcorn Soup with Herby Dumplings

3.3 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Vegetables
  • fresh parsley
    10 g
  • tinned sweetcorn (drained weight)
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    150 g
  • potatoes cut in pieces
    250 g
Herby Dumplings
  • plain flour
    220 g
  • baking powder
    2 tsp
  • butter chilled, diced, plus extra for greasing
    30 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • fresh flat-leaf parsley
    1 Tbsp
  • fresh thyme leaves
    1 Tbsp
  • milk
    100 g
Soup
  • water
    1200 g
  • chicken carcass bones and skin
    1
  • tinned sweetcorn (drained weight)
    80 g
  • cooked chicken meat leftover from carcass
    200 - 300 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361 kcal / 1511 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...