Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 120 g onions, quartered
- 50 g leek, white part only, cut in pieces (2-3 cm)
- 40 g olive oil
- 4 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh thyme
- 2 - 3 tsp harissa paste
Lamb and Couscous
- 400 g water
-
200
g cooked chickpeas
lub 400 g tinned chickpeas, drained -
100
g turnip, cut in cubes (1 cm)
lub 100 g swede, cut in cubes (1 cm) - 600 g boneless lamb leg, diced
- 10 g olive oil
- 300 g couscous
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- 600 g water, boiling
- 150 g sultanas
- 200 g carrots, cut in slices (2 mm)
- 200 g courgettes, cut in slices (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
Alternatywne przepisy
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Circassian Chicken
2h
Chicken Tagine
25 min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Chocolate Bread 'N Butter Pudding
1 Std. 25 Min
Apple and Blackberry Pudding
1h 15min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min