Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 120 g onions, quartered
- 50 g leek, white part only, cut in pieces (2-3 cm)
- 40 g olive oil
- 4 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh thyme
- 2 - 3 tsp harissa paste
Lamb and Couscous
- 400 g water
-
200
g cooked chickpeas
lub 400 g tinned chickpeas, drained -
100
g turnip, cut in cubes (1 cm)
lub 100 g swede, cut in cubes (1 cm) - 600 g boneless lamb leg, diced
- 10 g olive oil
- 300 g couscous
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- 600 g water, boiling
- 150 g sultanas
- 200 g carrots, cut in slices (2 mm)
- 200 g courgettes, cut in slices (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
Alternatywne przepisy
Quick Beef Massaman Curry
40min
Prawn Xacuti
1 Std. 20 Min
Chicken Pad Thai
20 Min
Curried Prawns with Rice
1 Std.
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
2h
Chicken Korma
40min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Easy Satay Chicken
30min
Chicken Tagine
25 Min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min