Wersje kompatybilne
Pizza with Tomato, Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g bread flour, plus extra for rolling
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 240 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 120 g red onions, quartered
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 250 g passata
- 30 g tomato purée
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp smoked paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tsp sugar
- 300 g chopped spinach, frozen
- 4 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1765 kJ / 422 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Chocolatines
4 godz. 30 min
Empanada griega de espinacas (spanakopita)
1 Std. 20 Min
Albondigones con compota de tomate
1h 5min
Sopa fría de kimchi
10min
Empanadas libanesas de espinacas (Fatayers) - Líbano
2h 15min
Arroz glutinoso con mango
8h 45min
Sfenj - donas Marroquís
2h 45min
Calzone vegetariano
1h 50min
Focaccia dulce de avellanas
2h 45min
Mini pizzas
1h 30min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h
Panzerotti a la romana
1h