Urządzenia i Akcesoria
Leek Quiche
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour300 g
-
fine sea salt½ tsp
-
butter cold, diced, plus extra for greasing150 g
-
egg yolk from large egg1
-
water ice cold50 g
Filling
-
Gouda cut in pieces200 g
-
cooked ham cut in pieces150 g
-
double cream200 g
-
large eggs4
-
ground black pepper¼ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
leeks sliced in rounds (5 mm)400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
37.2 g
Kalorie
4728 kJ /
1130 kcal
Tłuszcz
81 g
Węglowodany
63.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Quiche Lorraine
50 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 godz.
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1 godz. 50 min
Mushroom pie
1 godz. 30 min
Quiche Lorraine
45 min
Vegetable fideuá
40 min
Leek quiche
1 godz. 45 min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min