
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g butter cold, diced, plus extra for greasing
- 1 egg yolk from large egg
- 50 g water ice cold
Filling
- 200 g Gouda cut in pieces
- 150 g cooked ham cut in pieces
- 200 g double cream
- 4 large eggs
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 400 g leeks sliced in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1130 kcal / 4728 kJ
- Białko
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Węglowodany
- 63.1 g