Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 egg yolk, from large egg
- 50 g water, ice cold
Filling
- 200 g Gouda, cut in pieces
- 150 g cooked ham, cut in pieces
- 200 g double cream
- 4 large eggs
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 400 g leeks, sliced in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
Alternatywne przepisy
Empanada de alcachofas
1 godz.
Quiche de queso azul
1 godz.
Empanada griega de espinacas (spanakopita)
1 godz. 20 min
Risotto
30 min
Quiche Lorraine
50min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25min
Pappardelle con rúcula y requesón
1 godz.
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1h 30min
Risotto a la milanesa
30 min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1h 10min
Farfalle a los cuatro quesos
25min