
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh parsley leaves
- 150 g stale white bread torn in pieces
- 250 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 100 g salted butter diced
- 600 g pollock fillets skinless, boneless
- 200 g double cream
- 200 g plain flour
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp fine sea salt
- 3 large eggs beaten
- sunflower oil for frying, plus extra for greasing hands
- 40 g pitted black olives
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 420 kcal / 1757.3 kJ
- Białko
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 6.7 g