Hendlcurry mit Pfirsich

Hendlcurry mit Pfirsich

4.3 184 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    2 TL
  • Basmati-Reis, weiß
    280 g
  • Karotten in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Melanzani in Würfeln (1-2 cm)
    100 g
  • Zucchini in Würfeln (1-2 cm)
    100 g
  • Zuckererbsenschoten halbiert
    100 g
  • Hühnerbrustfilets, ohne Haut
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • rote Paprikaschote in groben Stücken
    100 g
  • Erdnussöl
    30 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Chiliflocken, getrocknet nach gewünschter Schärfe
    1 - 2 Msp.
  • Currypulver nach Geschmack
    1 ½ - 2 TL
  • Pfirsiche (frisch oder aus der Dose) in Würfeln
    2
  • rote Chilifäden (opcjonalnie) zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 721 kcal / 3017 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1260 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...