Erdäpfelknödel

Erdäpfelknödel

3.4 293 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stück

Składniki

  • Wasser
    750 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Butter weich, etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    200 g
  • Grieß, Hartweizen
    40 g
  • Eidotter
    1
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 126 kcal / 526 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...