Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelknödel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stück
Składniki
-
Wasser750 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)500 g
-
Butter weich, etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche200 g
-
Grieß, Hartweizen40 g
-
Eidotter1
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
103 mg
Białko
3 g
Kalorie
526 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Rindssuppe
2h
Waldviertler Knödel
1h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Prinzessinnenerdäpfel
1h 20min
Grammelknödel
1h 30min
Wurstknödel
1h 20min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Nockerl / Spätzle
20min
Rindsrouladen
1h 30min
Serviettenknödel
1h 10min