Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 180 g Butter, in Stücken
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 2 Eidotter
-
100
g Ribiselmarmelade, passiert
lub 100 g Marillenmarmelade, passiert - 1 EL Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Kokosbusserl
1 Std. 20 Min
Haselnussbusserl
1 Std. 20 Min
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Ischler Törtchen
2 Std. 50 Min
Punschsterne
2 Std. 10 Min
Kokoskuppeln
2 Std. 50 Min
Süße Brotlaibe
2h 20min
Vanillekipferl
2 Std.
Vanillekipferl
3 Std. 30 Min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Eva's Sachertorte
1u. 40min